Skolan startades av Birgitta Lagerholm, själv makeupartist, med jobb bakom sig i Sverige, New York och Hollyood. Numera drivs den av väletablerade stylist och makeup artisten Aysha Jones som flitigt anlitas av såväl Dramaten, Riksteatern och kända profiler världen runt. Aysha är själv tidigare utbildad hos FÄRG ACADEMY en utbildning som öppnade många dörrar och till slut ledde henne till att helt ta över skolan och dess sminkmärke FÄRG. Skolan rekommenderas av bl a Stockholmsgruppen – en av Nordens största modellagenturer och eleverna är kända för att bli framgångsrika. De har arbetat över hela världen med uppdragsgivare som: Elle, Marie Claire, Vogue, Versace, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Cacharel och på Fashion Week i Stockholm, London, Paris och New York. Vi vet helt enkelt vad vi gör och det är med andra ord ingen slump att vi har så många bra recensioner på Reco eller så många likes, recensioner och följare på Facebook.

VI VET VAD BRANSCHEN KRÄVER

Det är ingen slump att vi rekommenderas av så tunga aktörer som COSMOPOLITAN och en av Nordens största modellagenturer – Stockholmsgruppen. Eller att SVT och TV4 så ofta använder sig av våra elever till TVproduktioner som Körslaget, X-Factor och till och med Let’s Dance.
Nytt för 2022 är att vi har gjort om vissa delar i utbildningen för att du som elev ska känna dig helt säker på att förbereda huden för makeup med bra hudvård. Fler element som ger dig spetskompetens i makeup på alla hudtoner samt kunna nå ut i bruset med fler marknadsföringsknep. Läser du till hårstylist och makeup artist får du även lära dig arbeta med texturized hår, något vi som makeupskola är 
ensamma med att erbjuda i Sverige. Vi har alltså gjort Sveriges bästa makeup artist utbildning ännu bättre!

VÅRA UTBILDNINGAR

VÅRA ELEVER NÅR FRAMGÅNG

Vi är inte bara en skola som utbildar elev efter elev. Vi är en skola som utbildar elever 
som lyckas, som kommer någon vart. På riktigt. Det är vi väldigt stolta över! Vi har en mängd elever presenterade här på hemsidan som är riktigt framgångsrika.

PORTFOLIO

För att du ska kunna komma ut på arbetsmarknaden så snabbt som möjligt ingår alltid slutfotografering i slutet på varje kurs. Detta är början på din portfolio som är otroligt viktig att ha med sig när man söker nya jobb inom branschen. Fotograferingen utförs med modeller och fotografer som är några av de främsta i Sverige och intressanta uppstickare som har det lilla extra!

Kvalitetssäkrad och rekommenderad
Makeupstudion är medlem som makeupskola i makeupartisternas branschorganisation  SAHM.
En organisation som arbetar för kvalitet och kriterier inom makeupartist- och hårstylistbranschen. Läs gärna våra många recensioner på Facebook och på Reco.se.

VI HAR LÅNG ERFARENHET OCH BRA LÄRARE

Skolan har funnits sedan 1996 och våra lärare brinner för sitt yrke och är passionerat engagerade i dig som elev och din framgång.

Birgitta Lagerholm, som startade Makeupstudion, skrev boken Yrke: Makeupartist – en bok om hur man yrkesutbildar sig till makeupartist. Den används på närmare 100(!) olika stylistgymnasier över hela Sverige. Våra lärare hyrs ofta ut till externa aktörer för att utbilda i makeup och vi samarbetar med några av världens främsta makeup artister och hårstylister som håller olika delar av kurserna samt diverse masterclasses.

PRAKTIK OCH JOBB

Tack vare ett utbrett kontaktnät av olika samarbetspartners erbjuder vi dig som elev praktik inom allt från TV, reklam, tidningar och mode till shower, modevisningar och stora event. Vi kan skryta med att våra tidigare elever har gjort jobb för Stockholm-, Köpenhamn-, Gambia- och London Fashion Week. De har jobbat på Ellegalan, Kristallen, X-Factor, Körslaget och Let’s dance bland många andra för TV4, TV3, Kanal 5 och SVT. De har gjort fotograferingar för SOLO, Cosmopolitan, BON, Okej, VeckoRevyn, Amelia och många andra. Det går bra för våra elever!

Nytt för 2022 är även att vi implementerar obligatorisk praktik för att uppmuntra eleverna att skaffa arbetslivserfarenhet samt lära sig hitta och skapa egna arbetstillfällen. Vi hjälper självklart till så du når dina praktiktimmar men i första hand ligger ansvaret på dig!

Vi arbetar även med normbrytande magasinet Signature reports för att möjliggöra arbetslivserfarenhet från editorials och professionella produktioner.

VÅRT KONTAKTNÄT STRÄCKER SIG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT

Skolan arbetar hårt för att vi hela tiden ska utvidga vårt kontaktnät nationellt men även internationellt. Elever har haft möjligheter att få göra praktik och jobb både i Köpenhamn, London, Sidney, Melbourne, Milano, Paris, Hollywood, New York och i Gambia. Just vårt kontaktnät är en gren vi planerar att utöka och använda oss mer av i framtiden i form av en agentur för våra tidigare elever där vi förmedlar betalda jobb, samarbeten och praktikplatser.